Уражені росіянами «стратегічні об’єкти» в Харкові: непрацююче підприємство та Центральний міський парк (фото)

Фото: Накипіло

Вночі вчора, 7 лютого, близько 23:00, росіяни вдалися до масованого удару по Харкову ракетами С-300 з території бєлгородської області рф. Внаслідок ракетного обстрілу пошкоджень зазнав «об’єкт  цивільної промисловості», куди влучили чотири ворожі ракети. Також «стратегічною ціллю» росіян вже не вперше виявився харківський Центральний парк, де ракета «влучно поцілила» у землю.

Про це Харків Times довідався з повідомлення у Telegram голови ХОВА Олега Синєгубова.

Внаслідок того, що і підприємство було непрацюючим, і до парку вночі навряд чи ходять люди, від ворожого удару ніхто не постраждав.

За відомостями Харківської обласної прокуратури, «ракета влучила на територію центрального парку. Пошкоджено будівлю кафе та пішохідну алею». З цього приводу вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

В області минулої доби наслідки ворожих обстрілів були набагато гіршими.

«Протягом доби ворог масовано обстрілював Вовчанськ, Куп’янськ, Дворічну, Стрілечу, Ветеринарне та інші наближені до лінії зіткнення населені пункти Чугуївського, Куп’янського та Харківського районів», – повідомив начальник ХОВА.

На жаль, у Вовчанську від обстрілу загинула 74-річна жінка, поранень зазнала дівчинка 16 років. До того ж там вчергове було обстріляно лікарню, один з уламків ворожого снаряду поцілив у автівку екстренки – на щастя, від цього постраждалих немає.

У Куп’янську «стратегічними цілями» рашистьких загарбників виявилися… гаражі місцевих мешканців. Шість гаражів доблесні російські вояки переможно зруйнували, ще десять – не менш переможно пошкодили.

Як повідомляв Харків Times,  близько 23:00 вчора, 7 лютого, росіяни обстріляли Харків. Здебільшого ворожі ракети влучили неподалік від центру міста. У Харкові пролунало шість вибухів.