Ворог зруйнував 1716 будинків у Харкові та розбомбив теплиці – Терехов

За півтора місяці з початку російської навали у Харкові зруйновано 1716 будинків. Але всі намагання агресора спровокувати паніку серед харків’ян залишаються марними – у місті працюють магазини, вивозять сміття, в будинках є світло, вода, газ.

Про це Харків Times дізнався з відеозвернення Харківського міського голови Ігоря Терехова.

“За ці півтори місяці російська армія знищила 1716 житлових будинків. Мета агресора зрозуміла — викликати паніку та зламати наш дух. Але ми не дозволимо цьому статися. Всі наші служби працюють цілодобово. Наші героїчні комунальники оперативно ліквідують всі пошкодження, які наносяться інфраструктурі міста”, – розповів Ігор Терехов.

Очільник міста нагадав, що КП “Харківські теплові мережі” подають гарячу воду у 3 533 житлових будинки. 127 спецавтівки по прибиранню сміття сьогодня, 9 квітня, вийшли на маршрути.

Водночас мер закликав харків’ян за можливості, особливо у нічний час, перебувайте в укриттях, бомбосховищах, станціях метро.

“Через війну багато людей залишилися без роботи та зіштовхуються з труднощами. Від завтра ми збільшуємо роздачу гуманітарної допомоги — продуктів та предметів першої необхідності. Їх стане більше”, – зазначив Ігор Терехов.

Він розповів, що вчора окупанти розбомбили теплиці.

“Незважаючи на те, що ворог вчора розбомбив наші теплиці, ми все одна найближчими днями будемо висаджувати квіти та створювати найгарніші клумби в Україні. Хочу подякувати Надії з Бурштина вано-Франківської області. В дар Харкову вона надіслала саджанці, ми їх висадимо.”, – запевнив очільник міста.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 8 квітня, Харків отримав саджанці фруктових дерев та гібіскусів, що їх надіслала на адресу міськради літня жінка на ім’я Надія з містечка Бурштин Івано-Франківської області.

СКП «Харківзеленстрой» на знак подяки надішле пенсіонерці з Бурштину Івано-Франківської області Надії Крупенич розсаду квітів.