У Харківській області ЗСУ знищили велику колону російської техніки – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

За минулу добу російські загарбники нанесли близько 66 ударів з артилерії та мінометів по районах Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки ХТЗ та центру Харкова. Внаслідок обстрілів постраждали дев’ятеро наших земляків. Також обстрілів зазнало місто Дергачі – там загинули двоє людей і також є постраждалі.

Про це Харків Times дізнався з ранкового звернення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Як бачимо, російська армія продовжує «воювати» з цивільним населенням, бо на фронті перемог не має», – зазначив Синєгубов.

Вночі доблесні воїни ЗСУ знищили велику колону ворожої техніки та живої сили, що прямувала у бік Ізюму.

«Також у Вільхівці Харківського району наші Збройні Сили повністю завершили зачистку території. Бійці 92-ї бригади виявили яму з трупами російських солдатів. Це приклад того, як ці нелюди вчиняють навіть  із «своїми», – розповів голова ХОВА.

Продовжується евакуація цивільного населення з міста Лозова, вже евакуйовано близько 20 тисяч людей. Синєгубов висловив подяку місцевій владі й особисто міському голові Лозової Сергію Зеленському.

Обласна влада посилює доставку гуманітарної допомоги до територіальних громад області. Запевняють, що до логістичного штабу продовжує надходити найнеобхідніше: продукти харчування, засоби гігієни тощо.

Синєгубов закликав тих волонтерів, які мають змогу допомагати, звернутися до органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій.

«Всі працюємо кожен на своєму фронті та наближаємо нашу спільну Перемогу!» – підсумував голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої доби російські війська завдали по Харківській області близько 50 ударів із артилерії, мінометів, танків та РСЗВ.