Ворожому агенту з Краснограда загрожує до восьми років ув’язнення

Фото: Владислав Абдула/Facebook

У місті Красноград Харківської області за передачу ворогу даних про ЗСУ судитимуть 18-річного місцевого мешканця.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, юнак систематично збирав та передавав російським спецслужбам через різні месенджери інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ, переміщення та рух військової техніки на території м. Красноград Харківської області.

“Обвинувачений направив представникам країни-агресора інформацію про те, що в м. Красноград повз залізничну станцію прослідує потяг з військовою технікою, а саме з гаубицями.”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, він повідомив окупантам місце розташування складів ЗСУ, а саме ангарів, в яких зберігається та обслуговується техніка, із можливістю їх ідентифікації на місцевості.

18-річного прихильника “руzzкого міру” судитимуть  за фактом поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали 18-річного мешканця міста Красноград Харківської області, який за гроші передавав рашистам інформацію про позиції та пересування української техніки та військових.