У Харківській області “на гарячому” затримали 18-річного агента – здавав ворогу позиції ЗСУ

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Співробітники Служби безпеки України затримали ворожого агента, коли той збирав інформацію про позиції та пересування української техніки та військових у Харківській області.

Про це Харків Times повідомив речник Головного управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, затриманий – 18-річний мешканець міста Красноград Харківської області. Молодик в прямому сенсі продався окупантам – ті платили йому грошу за передачу даних, що є військовою таємницею.

“Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон, сім-карти та ноутбук із доказами протиправної діяльності.”, – розповів Владислав Абдула.

За інформацією Харківської обласної прокуратори, зрадник працював на ворога з період з червня по жовтень. Він спілкувався з окупантами через Telegram.

За фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ст. 114-2 КК України) розпочато досудове розлідування. Затриманому повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Поплічнику ворога загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області СБУ затримала чоловіка та жінку, які передавали окупантам координати позицій ЗСУ та паролі блокпостів у Харківській області.