Правоохоронці викрили на Харківщині ще пару зрадників (фото)

Фото: СБУ

Контррозвідка СБУ затримала у Харківській області «солодку парочку» зрадників. Чоловіка та жінку обґрунтовано підозрюють в тому, що вони «полювали» на координати позицій ЗСУ та паролі блокпостів у Харківській області».

Про це Харків Times повідомив речник Головного управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

«Правоохоронці встановили, що це місцеві мешканці, які з ідеологічних міркувань погодились на співпрацю з росіянами», йдеться у повідомленні.

Жінка «збирала та передавала ворогу інформацію про місця дислокації, маршрути переміщення підрозділів та техніки ЗСУ». Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі 49-річна харків’янка у своїй зраді користувалася «родинними зв’язками» – відомості передавала своєму колишньому чоловіку, який є бойовиком так званої лнр.

Ані час, ані російське вторгнення, ані щоденні й щонічні обстріли міста російськими військовими не вплинули на любов жіночки до зрадників – її теперішній знайомий також вирішив допомагати її діяльності. Цього разу це – 48-річний працівник однієї з компаній, що надає послуги енергопостачання.

«Чоловік мав вільний доступ до будівель і споруд, тож, користуючись службовим становищем, міг безперешкодно виявляти місця дислокації українських військових», – розповів Абдула.

Одним з їхніх основних завдань було «отримання актуальних паролів, які використовуються на українських блокпостах». Цю інформацію за допомогою месенджерів вони передавали представникам рф.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів було вилучено засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності. Наразі обидва вже за ґратами. Як повідомили у прокуратурі, Київський районний суд Харкова обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Обох підозрюють у державній зраді, та ще й вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК), тож сидітимуть довго, на волю якщо й вийдуть, то вже літніми людьми.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області викрили та затримали громадянина України, підозрюваного в тому, що він здавав росіянам «координати розміщення блок-постів, військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури життєзабезпечення міста, дані про переміщення військової техніки та Сил оборони нашої держави на території Харківщини».