У Харківській області знову спіймали ворожого наводчика

Співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області викрили та затримали громадянина України, підозрюваного в тому, що він здавав росіянам «координати розміщення блок-постів, військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури життєзабезпечення міста, дані про переміщення військової техніки та Сил оборони нашої держави на території Харківщини».

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

«Для збору розвідданих зловмисник здійснював приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням фото-, відеофіксації. Зібрані відомості він передавав представникам спецслужб рф через Телеграм-канали, додаючи геолокації та фото з відповідними позначками на картах», – розповів Абдула.

Зараз підозрюваного затримано. Йому повідомлено про підозру за ч.2 ст. 111 УК (державна зрада). Викриття та документування протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці оголосили підозру 43-річному мешканцю селища Слатине, який наводив удари ворожої артилерії на позиції Сил оборони Харківської області.