Голову Балаклійського райсуду підозрюють у держзраді

Фото: 368.media

Слідчі заочно повідомили про підозру голові Балаклійського районного суду Харківської області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що у квітні минулого року голова суду виїхав з Балакліі до окупованого м. Куп’янськ, де і почав будувати собі «кар‘єру» при російських загарбниках.

“Він добровільно обійняв посаду «и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения» у так званій «ВГА Харьковской области». Зрадник надавав людям юридичні консультації щодо законодавства рф, а також схиляв їх перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою.”, – повідомили у прокуратурі.

Максимальне покарання, яке загрожує судді-зраднику, – довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Після звільнення Куп’янська він встиг втекти до рф, повідомили у ДБР.

За інформацією ЗМІ, суддею-зрадником виявився Володимир Купін.

Раніше про підозру у держзраді було огошено голові Вовчанського районного суду Харківської області Ірині Уханьовій, яка схиляла колег до співпраці з окупантами.

Як повідомляв  Харків Times, до суду направлено обвинувальний акт щодо очільниці Вовчанського районного суду Харківської області Ірини Уханьової за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).