У міськраді повідомили про майбутнє ринку “Барабашово”

Фото: ДСНС у Харківській області

У Харківській міськраді спростували розповсюджену у деяких місцевих пабліках інформацію, що ринок “Барабашово” зникне з мапи Харкова. Ринок залишиться, але на нього чекає масштабна реконструкція.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді.

Приводимо повністю роз’яснення Харківської міської ради щодо майбутнього ринку «Барабашово»:

“У деяких місцевих пабликах з’явилася недостовірна інформація, що ринок «Барабашово» припинить своє існування. Заявляємо, що ринок «Барабашово» як існував, так і існуватиме, лише в оновленому – сучасному та комфортабельному вигляді.

Водночас там буде створено науковий парк. Таким чином, ринок «Барабашово» буде перетворений на новий, революційний район змішаного використання, присвячений просуванню наукових та технологічних інновацій. Також там буде впроваджений сучасний підхід до створення мікрорайонів з багатоквартирними будинками, громадськими просторами та сучасною набережною. За рахунок інноваційних досліджень та компаній це сприятиме економічному розвитку міста.

При цьому ще раз хочемо наголосити: існуванню ринку «Барабашово» нічого не загрожує! Після перебудови робочі місця збережуться, але вони будуть якісно іншого рівня.”.

Нагадаємо, що з початку широкомасштабної війни російські окупанти неодноразово обстрілювали ринок, внаслідок чого гинули люди і було знищено торгівельні павільйони.

Як повідомляв  Харків Times, під час обстрілу з РСЗВ, який російські окупанти здійснили вранці 21 липня по ринку “Барабашово” у Харкові, загинув волонтер Артем Погорелец.