СБУ повідомила про підозру колаборанту з Харкова, який до війни на ТВ-шоу заштовхував цвяхи до свого носа

Фото: Владислав Абдула/Facebook

СБУ повідомила про підозру у колабораціонізмі 59-річному харків’янину, який добровільно очолив окупаційну адміністрацію смт Борова Харківської області. Цей зрадник став відомим у 2010 році завдяки своїй участі у програмі “Україна має талант”, де показував дивакуваті трюки, заштовхуючи цвяхи до свого носа.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

“Ще з початку 2014 року майбутній колаборант був прихильником так званого “русского мира”. Під час Революції Гідності він брав активну участь в акціях Антимайдану у Харкові, виступав з антиукраїнськими гаслами, а потім виїхав до росії, де продовжив займатися пропагандистською діяльністю проти України.”, – розповів Владислав Абдула.

Після широкомасштабного вторгнення рф в Україну він з’явився на тимчасово окупованих територіях Харківської області. У червні 2022 року рашисти призначили його заступником так званого “мера” міста Балаклія. За місяць колаборант “пішов на підвищення” і добровільно очолив створену окупантами Борівську адміністрацію.

З липня до вересня він регулярно проводив наради з керівниками підприємств та установ, що залишилися на окупованій території, а також виконував інші організаційно-розпорядчі функції у незаконно створеному рашистами органі влади.

“Колаборант став дещо відомим у 2010 році завдяки своїй участі у програмі “Україна має талант”, де показував дивакуваті трюки із травмуванням власного тіла. Перебуваючи на тимчасово окупованій території, чоловік постійно хизувався своєю, як він вважав, великою популярністю в шоу-бізнесі. З огляду на це він навіть вигадав собі “артистичний” позивний – “Факір”, який використовував для законспірованого спілкування з окупантами.”, – розповів Владислав Абдула.

Слідство не має права розголошувати персональні дані, зокрема, ім’я та прізвище фігурантів справ. Та багато хто пам’ятає, що цього “факіра” звати сергій агарков. Довго на Харківщині він не затримався – напередодні звільнення смт Борова втік разом з рашистами і наразі переховується на непідконтрольних територіях.

Слідчі СБУ оголосили зловмиснику заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, призначений окупантами “очільник” адміністрації смт. Борова сергій агарков запевняв місцевих, що Борівщина назавжди стала частиною рф і нею тепер опікуватиметься краснодарський край. Він обіцяв великі зарплати, але насправді люди працювали за пайки.