Харків’яни приносять квіти до почесного консульства Туреччини

Фото: suspilne.media

Жителі Харкова, вшановуючи пам’ять загиблих внаслідок землетрусу у Турречини, приносять червоні троянди та гвоздики до Почесного консульства Турецької Республіки.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Суспільного.

За інформацією видання, перші букетики з парною кількістю квітів біля турецького консульства на вулиці Пушкінській з’явилися сьогодні, 7 лютого.

Вдень на сходах, біля флагштока та у вікнах консульства було до 10 букетів. Харків’яни купували гвоздики, зокрема, у студії квітів навпроти, розповідає квіткарка Яна.

“Близько 10 години прийшла жінка, купила гвоздики. Потім ще жінки приходили, також купили парну кількість”, — каже Яна.

Попри оголошений тижневий траур у Туреччині, прапор біля консульства не спустили.

Нагадаємо:

– Землетрус магнітудою 7,7  стався на півдні Туреччини і на півночі Сирії в ніч на 6 лютого. Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган повідомив, це найбільша катастрофа в країні з 1939 року.

– Станом на 12:00 7 лютого за Києвом, виявили щонайменше 3 тисячі 419 загиблих у Туреччині, ще 20 тисяч 534 людей отримали поранення. У Сирії загинули 1602 людини, щонайменше 3 649 людей поранені.

– Туреччина оголосила семиденний національний траур у зв’язку з загибеллю людей внаслідок руйнівного землетрусу.

– У десяти провінціях Туреччини, яких торкнувся землетрус, оголошено надзвичайний стан. Він діятиме протягом трьох місяців.

– Допомогу Анкарі запропонували 65 країн. Серед них – Україна. Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Туреччині, в якій вчора стався потужний землетрус.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові висловили співчуття у зв’язку із землетрусом у Туреччині.