У Харкові затримали бандитів, які вибивали з потерпілих неіснуючі борги (доповнено, відео)

Фото: Харківська обласна прокуратура

Поліцейські затримали трьох чоловіків та жінку, які вимагали гроші у мешканців Харкова. Щоб отримати бажане, зловмисники били потерпілих та їх родичів.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, організував злочинну групу 30-річний ніде непрацюючий чоловік. У листопаді 2022 року він запропонував своєму знайомому — 34-річному чоловіку «вибивати» гроші з харків‘ян.

До своєї схеми вони також залучили 44-річного чоловіка та 25-річну жінку. Всі четверо раніше були неодноразово засуджені.

“Зловмисники вимагали гроші у мешканців Харкова під приводом неіснуючих боргів, били їх близьких родичів та погрожували застосувати насильство до самих потерпілих та їх близького оточення. Правоохоронці затримали всіх чотирьох членів організованої групи під час одержання чергового траншу неіснуючого боргу.”, – розповіли в прокуратурі.

Вимагачі тероризували наркозалежних та їх родичів, розповів начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції області Сергій Болвінов. Себе бандити іменували: “Смотрящіе за ХТЗ”.

“Слідчими встановлено, що ці особи планували розширити свою діяльність, і стати «смотрящімі по Салтівці». На відео ви можете побачити суворе затримання – поліція мала інформацію, що в затриманих може бути граната, яку зловмисник планував підірвати.”, – розповів Сергій Болвінов.

В ході обшуків вилучені отримані вимаганням гроші, наркотики та інші речові докази.

Затриманим повідомлено про підозру за фактом вимагання, вчиненого організованою групою (ч. 4 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

6 січня слідчий суддя обрав фігурантам запобіжний захід тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області судитимуть 43-річного чоловіка, який вимагав у підприємця 10 тисяч доларів неіснуючого боргу.