Призначив $10 000 неіснуючого боргу та “віджав” авто – на Харківщині судитимуть вимагача

Фото: Нацполіція Харківської області

Під час війни у м. Первомайський Лозівського району 43-річний чоловік зайнявся рекетом – вимагав у підприємця 10 тисяч доларів неіснуючого боргу. Частину грошей зловмисник отримав, після чого був затриманий, і наразі його чекає суд.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, вимагач погрожував 31-річному потерпілому фізичною розправою, якщо той не віддасть гроші.

“З метою залякування та підтвердження своїх намірів обвинувачений заволодів автомобілем «ВАЗ 2110», який належить підприємцю. Той передав зловмиснику першу частину суми в розмірі 5 тисяч доларів”, – розповіли в прокуратурі.

Після отримання першого траншу вимагач деякий час не чіпав потерпілого, але вже з квітня 2022 року знов почав погрожувавти, вимагаючи у підприємця залишок «боргу».

18 жовтня під час передачі 2500 доларів вимагача було затримано. Чоловіка обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.Санкція статті передбачає покарання від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Первомайському міськрайонному суді Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові співробітники СБУ затримали двох ділків, які вимагали $12 тисяч у чоловіка, що знаходиться під слідством у справі про фінансово-господарські махінації. Вони обіцяли фігуранту, що за ці гроші забезпечать йому максимально м’який вирок у суді.