У Харківській області російські снаряди поранили двох мирних мешканців

Фото: Нацполіція Харківської області

12 січня через російські обстріли у Харківській області постраждали 75-річний та 68-річний чоловіки.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, протягом минулої доби окупанти обстрілювали прикордонні населені пункти Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів області. Зокрема, під ворожим вогнем були Куп’янськ, Стрілеча, Дворічна, Огірцеве, Рідкодуб та інші міста і села області.

“У Куп’янську внаслідок ворожих обстрілів пошкоджений п’ятиповерховий житловий будинок, приватні будинки та господарчі споруди. Поранення отримав 75-річний чоловік, госпіталізований в стані середньої тяжкості.”, – повідомив очільник області.

У постраждалого – мінно-вибухові травми та перелами кінцівок, повідомили рятувальники, які виїжджали на обстеження місця обстрілу. Внаслідок рашистського удару загоряння не відбулося.

У Нацполіції області уточнили, що протягом дня рашисти тричі накривали Куп’янськ вогнем з артилерії.

Під ворожим вогнем також опинилася Дворічна.

“Вибухову травму живота отримав 68-річний місцевий житель.”, – розповіли в поліції.

Слідчо-оперативні групи провели огляди місць подій та зафіксували наслідки злочинних дій окупантів. Інформацію за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

За добу піротехніки ДСНС знешкодили на території області 69 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв  Харків Times11 січня окупанти обстрілювали з артилерії та мінометів прикордонні міста та села Харківської області. Внаслідок обстрілів пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди, будівлю підприємства та торговий павільйон.