У Харкові СБУ затримала двох ділків, що вимагали $12 тис за “правильний вирок”(фото)

У Харкові співробітники СБУ затримали двох ділків, які вимагали $12 тисяч у чоловіка, що знаходиться під слідством у справі про фінансово-господарські махінації. Вони обіцяли фігуранту, що за ці гроші забезпечать йому максимально м’який вирок у суді.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі СБУ у Харківській області.

За оперативною інформацією, гроші вимагали двоє мешканців Харкова. Один з них представлявся діючим співробітником СБУ.

“$12 тисяч  зловмисники пропонували обвинуваченому «вирішити питання», щоб уникнути реального строку ув’язнення за масштабні фінансово-господарські махінації. Застосовуючи психологічний тиск, вони обіцяли обвинуваченому «вплинути» на суддю Київського районного суду Харкова для пом’якшення покарання”, – розповіли в СБУ.

Співробітники СБУ задокументували передачу зловмисникам першого траншу $10 тис. Після цього ділки вимагали ще $2 тис. на «додаткові витрати». Під час одержання половини цієї суми правоохоронці затримали обох зловмисників.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 369-2 КК (зловживання впливом) та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У межах кримінального провадження тривають слідчі дії, у тому числі обшуки за місцями проживання затриманих.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові затримали групу з трьох здирників, які півроку тероризували сім’ю, погрожуючи виселити з квартири або підселити «асоціальних елементів».