Рада позбавила мандатів кума путіна Медведчука та ще чотирьох проросійських депутатів

Фото: pravda.com.ua

12 січня Верховна Рада позбавила мандатів чотирьох проросійських депутатів – Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Рената Кузьміна, Тараса Козака і Андрія Аксьонова.

Про це Харків Times довідався з повідомлення LB.ua  з посиланням на народного депутата фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Питання розглядали з блокуванням трибуни.

“Через втрату громадянства (президент підписав Указ, – ред.) депутатів: Віктора Медведчука – 320 – за (на фото голосування за це питання), Тараса Козака – 317 – за; Андрія Деркача – 314 за; Рената Кузьміна – 319 – за. Через власну заяву – Андрія Аксьонова – 294 за”, – повідомив він.

Железняк зазначив, що голосування “відбувалося зі скандалом з самого ранку”.

“Спочатку 40-к хвилин була дискусія коли ставити у порядок денний питання позбавлення мандатів п’ятьох депутатів. Пропозиції Коаліції була: розглядати в кінці порядку денного (бо у них ні на що б голосів не вистачило). Пропозиція інших фракцій та груп: почати день з позбавлення мандатів цих депутатів”, – розповів нардеп.

За його словами, депутатів позбавили мандатів після трьох голосувань та блокування трибуни.

9 січня нардеп Андрій Аксьонов написав заяву про складання мандата. Він потрапив у Верховну Раду після перемоги на проміжних виборах. Раніше Аксьонов був мером міста Добропілля і представником партії “Порядок”, який переміг на довиборах до парламенту в 50-му окрузі на Донеччині.

Аксьонову закидають проведення сепаратистського “референдуму” у 2014 році, наявність російського паспорта та “лікування” на території окупованого Криму, образу проукраїнських активістів і неповагу до загиблих воїнів АТО. Також проти нього відкрито кримінальну справу. Докладніше читайте в матеріалі LB.ua “Нардеп з паспортом РФ: кого обрали в парламент на Донеччині”.

10 січня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства кума путіна Віктора Медведчука, деррж зрадників Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна.

Як повідомляв  Харків Times, Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала офіційні повідомлення про підозри двом депутатам Ради — Тарасу Козаку та Віктору Медведчуку. Народних депутатів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.