Руками розгрібав землю, аж поки не нащупав голову – подробиці порятунку пораненої 10-річної Софійки в смт Шевченкове

Фото: Нацполіція Харківської області

Керівник сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП Павло Нестеренко врятував жінку та 10-річну Софійку з-під завалів зруйнованого 9 січня російською ракетою магазину у пгт Шеченкове Куп’янського району Харківської області. Щоб дістатися до постраждалих, правоохоронець голими руками розгрібав цеглу, землю, уламки.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

“Спочатку у кутку магазина я знайшов продавчиню. Жінка була поранена, налякана, але, на щастя, жива. Ми передали її медикам. Саме від неї ми дізналися, що в магазині на момент вибуху були ще люди та побігли туди знову”, – розповів начальник підрозділу поліції.

На місці влучання панував хаос – горіли магазини, люди панікували, поранені кликали про допомогу. Магазин, біля входу до якого влучила ракета, майже обвалився, його закидало землею від вибуху.

Розкидуючи цеглу та уламки, поліцейський натрапив на холодильник, та підняв його й тоді почув з-під землі жіночий голос. Він руками розгрібав землю, аж поки не нащупав голову. То була дівчинка, яка прийшла до тями і почала кричати і плакати. Обережно звільняючи її від землі та уламків, поліцейський витяг маленьку. Колеги віднесли її до карети швидкої невідкладної допомоги. У дівчинки були осколкові поранення. Наразі вона знаходиться на лікуванні у Харкові.

Правоохоронець знову повернувся до магазину та продовжив розбирати завали. Під шаром землі він розкопав жінку. Однак вона вже була неживою. То була бабуся дівчинки.

Як згадує Павло, всю цю жахливу картину доповнювали гучні вибухи. Як стало відомо пізніше, то працювала українська протиповітряна оборона. Наші військові збили ще одну рашистську ракету, яка прямувала на селище та могла коштувати життя ще багатьом мирним мешканцям.

“Слава нашим ЗСУ! Ми віримо, що завдяки їм ці вбивства і залякування дітей, жінок, літніх людей скоро закінчаться”, – зазначив Павло Нестеренко.

Як повідомляв Харків Times, зранку 9 січня рашистські покидьки вдарили ракетою С-300 по місцевому ринку в селищі Шевченкове Харківської області. Від удару постраждали семеро людей, серед них – дівчинка. У десятирічної дитини осколкове поранення шиї, дівчину доправили на операцію до Харкова.

Пізніше в прокуратурі уточнили, що внаслідок ракетного удару по смт Шевченкове, який російські окупанти нанесли вранці 9 січня, постраждали вісім мирних мешканців. Переважна більшість з них – жінки.