У Харкові висловили співчуття у зв’язку із землетрусом у Туреччині

Харківський міський голова Ігор Терехов у зв’язку з руйнівним землетрусом, який забрав сотні життів, направив листи-співчуття Надзвичайному і Повноважному Послу Турецької Республіки в Україні Ягмуру Ахмету Гюльдере, меру міста-побратима Анкари Мансуру Явашу та меру міста-побратима Газіантепа Фатмі Шахін.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді.

Ігор Терехов зазначив, що харків’яни із жахом та скорботою сприйняли новину про потужний землетрус у Турецькій Республіці.

«Ми, як ніхто інший зараз, розуміємо біль від втрат громадян та руйнувань міської інфраструктури, крики та сльози безневинних людей. Упевнений, що лише тримаючись разом ми зможемо подолати всі жахіття та випробування», – сказано у співчутті.

Потужний землетрус стався на півдні Туреччини і на півночі Сирії в ніч на 6 лютого. Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган повідомив, це найбільша катастрофа в країні з 1939 року, додавши, що в Туреччині загинули щонайменше 912 людей, понад п’ять тисяч – зазнали поранення внаслідок землетрусу магнітудою 7,8. В результаті підземних поштовхів зруйновано 2818 будівель, повідомляє агентство Reuters.

У Сирії загинули щонайменше 326 людей. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на державне інформаційне агентство (SANA) 1042 людей були поранені.

Вважається, що сотні людей все ще залишаються під завалами, очікується, що кількість жертв може зрости в той час, як рятувальники обстежуватимуть купи уламків у містах і селищах по всьому регіону.