В лікарні залишається одна постраждала від ракетного удару окупантів по центру Харкова

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

5 лютого російські окупанти обстрілювали ракетами та з артилерії Харків та область. Внаслідок обстрілів постраждали п’ятеро харків’ян. Також було пошкоджено такі суто “військові об’єкти”: будівля вишу, житлові будинки, офісні приміщення.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“5 лютого о 8:20 ворог завдав двох ракетних ударів ракетами С-300 по центру Харкова. Пошкоджено будівлю одного з вишів та житлові будинки. Поранення зазнали 5 цивільних осіб. Станом на зараз у лікарні перебуває 54-річна жінка у стані середньої тяжкості. Решта мають легкі ушкодження та лікуються амбулаторно.”, – повідомив очільник області

Також протягом минулої доби ворог обстрілював з артилерії та мінометів розташовані поруч з лінією зіткнення населені пункти Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів області. За інформацією Нацполіції області, в зоні ураження опинилися села Нескучне, Тернова, Глибоке, Вовчанські Хутори, Стариця, Огірцеве, міста Куп’янськ та Вовчанськ.

У багатьох населених пунктах, які потрапили під ворожий вогонь, пошкоджені будинки та прилегла територія, потрощені дахи та паркани, вибиті вікна та двері. Окрім житлових будинків через вогонь рашистів також постраждали об’єкт інфраструктури, офісні приміщення та автомобілі.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 49 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Ізюма рятувальники доставили 7 тон питної води.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок російського ракетного удару вранці, 5 лютого, зруйновані два поверхи центрального корпусу Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова. Сильно постраждали історичні будівлі на вулиці Куликівській. Двоє з п’яти поранених від удару російських ракет були шпиталізовані.