В Харкові Університет міського господарства залишився без двох поверхів (фото)

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Внаслідок російського ракетного удару вранці сьогодні, 5 лютого, зруйновані два поверхи центрального корпусу Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова. Сильно постраждали історичні будівлі на вулиці Куликівській. Кількість поранених зросла до п’яти, двоє з них шпиталізовані.

Про це кореспондент Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Ігоря Терехова на місці події.

За словами Терехова, на щастя, немає загрози обвалу старовинних будинків, які розташовані поруч із Бекетівським університетом, хоча одна з ракет «прилетіла у фундамент». Мешканців будинку місто готове відселити у гуртожитки того ж університету міського господарства. Зараз проходить поквартирний обхід у постраждалих будинках, фахівці оцінюють завдані російською ракетою збитки.

«Те, що стосується житлових будинків, – руйнування є, але немає загрози обвалювання. Основне завдання – це виконати поквартирний обхід. Потім – робота над системами тепло-, водо- та енергопостачання. Крім того, необхідно підготувати матеріали для закриття контурів і надати допомогу університету міського господарства. Комунікації, які тут є, відновлюватимемо», – сказав Терехов.

З будівлею Харківського національного університету міського господарства справи дещо складніші. Ракета влучила у центральну частину будівлі, знищивши дах та один чи два верхні поверхи. Зараз там навіть рятувальники не працюють, оскільки всі конструкції загрожують обвалом.

За відомостями Нацполіції області, наразі відомо про п’ятьох постраждалих внаслідок влучання ворожих ракет. Двоє з них потрапили до лікарні, трьом допомогу надано на місці. Постраждали четверо мешканців понівечених будинків на Куликівській – дві 54-річні жінки та одна 83-річна старенька і 58-річний чоловік та 51-річний охоронець університету. Важких поранених, на щастя, немає.

Як повідомляв Харків Times, 5 лютого, близько 08:20 рашистські покидьки знову обстріляли середмістя Харкова. Є влучання двох ракет у Київському районі міста.

Попередньо було відомо про трьох постраждалих внаслідок влучання ракет з російського бєлгорода по середмістю Харкова.