Через ранковий російський обстріл у Харкові зазнали пошкоджень 15 об’єктів (фото)

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Внаслідок вранішнього обстрілу середмістя Харкова сьогодні, 5 лютого, пошкоджень зазнали 15 об’єктів.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді із посиланням на Департамент житлово-комунального господарства.

«Зокрема, у восьми житлових будинках було пошкоджено 193 вікна в квартирах і 36 вікон у під’їздах. Також було завдано пошкоджень дахам чотирьох житлових будинків загальною площею понад 1,8 тис. кв. м», – зазначили у Департаменті.

Як повідомили у КП «Харківські теплові мережі», аварійні бригади оперативно локалізували можливі збої в системі теплопостачання будинку, який найбільше постраждав від обстрілів. Фахівці перевірили всі квартири на предмет витоків теплоносія, після чого підключили до центрального опалення внутрішньобудинкові системи та розповітрили стояки.

За результатами обстежень фахівцями КП «Харківводоканал», пошкоджень у системі водопостачання та водовідведення будинків не було.

Сьогодні у ліквідації наслідків ранкового обстрілу було задіяно 170 працівників комунальних підприємств, а також понад 20 одиниць спецтехніки.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок російського ракетного удару вранці сьогодні, 5 лютого, зруйновані два поверхи центрального корпусу Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова. Сильно постраждали історичні будівлі на вулиці Куликівській. Двоє з п’яти поранених від удару російських ракет були шпиталізовані.

У будинках, що постраждали від російського обстрілу середмістя Харкова зранку сьогодні, 5 лютого, вже відновили опалення та готуються запустити електрику.