У Куп’янському районі затримали поліцейську-зрадницю, яка кілька місяців переховувалася від правосуддя

Фото: Владислав Абдула/Facebook

26-річній колишній працівниці Нацполіці, яка під час окупації Куп’янська зрадила присязі та добровільно перейшла бік ворога, загрожує щонайменше 15 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, на початку збройної агресії рф жінка обіймала посаду інспектора з інформаційної підтримки у одному із районних відділів поліції ГУНП в Харківській області. Наприкінці травня добровільно погодилась служити російсько-окупаційним військам.

“Вона з власної ініціативи написала заяву до окупаційної адміністрації агресора, уклала з її ватажком трудовий договір та була призначена «старшим инспектором группы анализа, планирования и учета» незаконного правоохоронного органу – так званого “управления внутренних дел военно-гражданской администрации Харьковской области”. На підтвердження отриманих посад окупанти видали їй відповідне посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами.”, – розповів Владислав Абдула.

На цій посаді зрадниця приймала від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформлювала відповідні документи. Такими діями вона створювала умови для функціонування створеного рашистами незаконного незаконного правоохоронного органу, забезпечувала становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району.

З окупантами зловмисниця співпрацювала до вересня, отримуючи за свою “службу” гроші в розмірі 45 тис рублів на місяць.

З лав Національної поліції України жінка була звільнена у червні в рамках реалізації дисциплінарного стягнення.

Оперативники СБУ затримали зрадницю в с. Старовірівка Куп’янського району. Після деокупації міста силами оборони України зловмисниця переховувалась від українського правосуддя в приватному будинку батьків.

Слідчі повідомли їй про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За такий злочин зрадниці загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала в Харкові російського агента, підозрюваного в коригуванні ракетних ударів по нашому місту. Покидька лише трохи хвилювало те, що поруч з імовірним стратегічним об’єктом живуть його рідні.