Рада продовжила воєнний стан і призначила нових очільників СБУ та МВС

Фото: Ярослав Железняк

7 лютого Верховна Рада продовжила термін дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів, до кінця весни. Також парламент підтримав призначення нових очільників Служби безпеки країни та Міністерства внутрішніх справ.

Про це Харків Times довідався з повідомлень нардепів Ярослав Железняка, Олексія Гончаренка та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За постанови №8419 та №84200, ініціатором яких був президент Володимир Зеленський, проголосували 348 та 344 нардепи відповідно, повідомив Ярослав Железняк.

Воєнний стан та мобілізація продовжені на 90 діб з 19 лютого.

Сьогоднішнє голосування за продовження терміну дії воєнного стану є вже шостим з початку повномасштабної війни.

Також на сьогоднішньому засіданні Рада призначила Василя Малюка головою СБУ, повідомив нардеп Олексій Гончаренко. Малюк тимчасово виконував обов’язки голови СБУ з 18 липня 2022 року. Із березня минулого року він року був першим заступником Івана Баканова. Напередодні, 17 липня, Баканова було усунуто з посади.

За інформацією прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, сьогодні, 7 лютого, Верховна Рада призначила ексглаву Нацполіції Ігоря Клименка очільником Міністерства внутрішніх справ. Попередник Клименка Денис Монастирський трагічно загинув 18 січня в місті Бровари на Київщині.

Як повідомляв Харків Timesвранці 18 січня 2023 року в Броварах біля Києва розбився гвинтокрил ДСНС. В результаті катастрофи загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом 14 жертв, серед яких 1 дитина. Гвинтокрил, що впав, був переданий Україні у серпні 2020 року.