У Харкові створили комунальну установу для залучення інвестицій

Харківська міська рада сьогодні, 25 січня, на сесії прийняла рішення про створення комунальної установи «Харківська інвестиційна агенція».

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, діяльність цієї установи буде спрямована на залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку Харківської міської територіальної громади.

«Робота агенції буде полягати у залученні інвестицій, зокрема, шляхом представлення нашого міста на інвестиційних форумах. Крім цього, буде проведено ретельний аналіз того, що зараз стримує притік інвестицій. Я вже казав і хочу наголосити ще раз – після закінчення війни конкуренція між містами буде потужною, і нам потрібно виграти цю конкуренцію. Тому всі механізми, які будуть вжиті комунальною установою, будуть публічні та відкриті», – підкреслив Ігор Терехов.

Згідно з рішенням, КУ «Харківська інвестиційна агенція» було створено з метою здійснення інвестиційної, інноваційної, консультативної та інших видів діяльності, а також сприяння інвестиційному розвитку Харківської міської територіальної громади шляхом розкриття інвестиційного потенціалу, залучення інвестицій, розвитку державно-приватного партнерства, а також налагодження співпраці між громадою та бізнесом.

Як повідомляв Харків Times25 січня, о 12:00 у дистанційному режимі розпочалася чотирнадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання. У проекті порядку денного – 23 питання, серед яких кадрові та фінансові та «Різне». Зокрема, депутати затвердили Дмитра Ісаєва, колишнього топ-менеджера “Харківобленерго” на посаду заступника міського голови з питань стратегічного розвитку міста.