У Харкові об’єднали кілька медзакладів

Фото: city.kharkov.ua

25 січня на чотирнадцятій позачерговій сесії Харківської міськради 8-го скликання депутати підтримали рішення про реорганзацію низки міських закладів охорони здоров’я. Зокрема, про об’єднання міської дитячої стоматологічної поліклініки №1 та Міської дитячої поліклініки №23.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

Згідно з повідомленням, підставою для реорганізації стала постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 №1464 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році».

“Департаментом охорони здоров’я було проведено аналіз фінансового стану медзакладів станом на 1 січня 2023 року, з якого вбачається, що подальше функціонування чотирьох закладів без реорганізації або фінансової підтримки з місцевого бюджету є неможливим.”, – йдеться в повідомленні

З огляду на це було прийнято наступні рішення про реорганізацію: міську дитячу стоматологічну поліклініку №1 приєднали до міської дитячої поліклініки №23, а міські шкірно-венерологічні диспансери №1, 2 та 4 – до Міського шкірно-венерологічного диспансеру №5.

У міськраді впевнені, що реорганізація цих закладів дозволить покращити якість надання медичних послуг у складі багатопрофільних закладів охорони здоров’я, наблизити доступність до спеціалізованої допомоги та при цьому оптимізувати використання наявних адміністративних, фінансових та кадрових ресурсів.

Як повідомляв Харків Times25 січня, о 12:00 у дистанційному режимі розпочалася чотирнадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання. У проекті порядку денного – 23 питання, серед яких кадрові та фінансові та «Різне».

Місто Харків отримало з держбюджету кошти у розмірі майже 1,7 млрд грн на освіту та охорону здоров’я.