Харків отримав з держбюджету 1,66 млрд грн на освіту

Фото: Софія Бобок / Харків Times

Місто Харків отримало з держбюджету кошти у розмірі майже 1,7 млрд грн на освіту та охорону здоров’я.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

25 січня на чотирнадцятій позачерговій сесії Харківської міськради 8-го скликання, згідно з законодавчею процедурою, депутати внесли зміни до міського бюджету.

Як повідомила заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету та фінансів Тетяна Таукешева, бюджету міста передбачено освітню субвенцію з державного бюджету у розмірі 1,66 млрд грн, а також дотацію на утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 26,3 млн грн.

За її словами, це дозволить збільшити обсяг фінансування соціально значущих напрямків діяльності міста та забезпечити виконання покладених на органи місцевого самоврядування повноважень.

Як повідомляв Харків Times25 січня, о 12:00 у дистанційному режимі розпочалася чотирнадцята позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання. У проекті порядку денного – 23 питання, серед яких кадрові та фінансові та «Різне».

25 січня на чотирнадцятій позачерговій сесії Харківської міськради 8-го скликання було призначено заступника міського голови з питань стратегічного розвитку міста. Цю посаду обійняв колишній головний бухгалтер “Харківобленерго” Дмитро Ісаєв. Чотири роки тому, у січні 2019 року, на чоловіка було скоєно замах.