Прокуратура подала до суду через ділянку вартістю 220 млн грн біля Харківської окружної дороги

Прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути Харківській міській раді земельну ділянку площею понад 6 га і вартістю майже 220 млн грн, на якій планували побудувати СТО.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, вказана ділянка розташована на території Черкасько-Лозівської сільської ради біля окружної дороги в районі «П’ятихатки», за межами населеного пункту. У 2004 році між Дергачівською районною державною адміністрацією та приватним підприємством було укладено договір оренди цієї ділянки. За умовами договору, приватник побудує тут станцію техобслуговування автомобілів з автомийкою та хімчисткою.

У 2012 році вказана земельна ділянка увійшла до меж міста Харкова по проспекту Лозовеньківському.

“Укладаючи договір оренди, орендодавець розраховував, що підприємство буде використовувати земельну ділянку для будівництва станції технічного обслуговування автомобілів з автомийкою та хімчисткою, однак ТОВ так і не розпочато будівництво вже протягом 18 років.”, – розповіли в прокуратурі.

За ці роки орендар не тільки не розпочав будівництво, що є порушенням умов договору, він навіть не отримав дозвільні документи на виконання будівельних робіт.

Прокуратура, виявивши ці порушення, подала до суду позовну заяву до ТОВ з вимогою розірвати договір оренди цієї ділянки та повернути її до земель запасу міста.

Справу розглядатимуть у Господарському суді Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області державне підприємство уклало договір вартістю 103 млн грн з ТОВ, на яке було накладено санкції. Приватники мали отримати гроші за ремонт дороги “Богодухів – Валки – Нова Водолага”.