У Харкові судитимуть поліцейського, який передав окупантам кафе власної дружини

Фото: ДБР

У Харкові за держзраду судитимуть колишнього поліцейського, який під час окупації селища Новий Бурлук Куп’янського району добровільно перейшов на бік російських загарбників. Він з власної ініціативи передав рашистам службове авто та приміщення кафе, що належало його дружині.

Про це Харків Times довідався з повідомлення ДБР.

За інформацією правоохоронців, до широкомасштабної війни рф проти України обвинувачений займав керівну посаду в Куп’янському районі Харківської області.

“Після окупації селища Великий Бурлук правоохоронець одразу пішов домовлятися з «новою» владою. Він навіть запропонував їм віддати в користування приміщення кафе дружини та службовий автомобіль.”, – розповіли в ДБР.

Окрім цього зрадник активно агітував своїх колег переходити на бік ворога, мотивуючи тим, що вони зможуть навчатися у вищих навчальних закладах рф з подальшим отриманням офіцерських звань.

За інформацією прокуратури області, екс-правоохоронця було затримано після звільнення селища, у середині вересня на кордоні з росією, коли він намагався втекти.

Його судитимуть за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Під час досудового розслідування зрадник знаходився під вартою. Справу розглянуть у Ленінському районному суду м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, Харкові судитимуть колишнього правоохоронця, який під час російської окупації Вовчанська зрадив присязі і почав працювати у створеному рашистами каральному органі. Зокрема, він разом з разом з ворогами чергував на блокпостах.