У Харкові судитимуть поліцейського-зрадника, який разом з окупантами чергував на блокпостах

Ілюстративне фото

У Харкові судитимуть колишнього правоохоронця, який під час широкомасштабного вторгнення рф зрадив присязі і почав працювати у створеному рашистами каральному органі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, до нападу рф на Україну обвинувачений працював слідчим Нацполіції у Вовчанську. Після російської окупації міста він добровільно перейшов на бік ворога.

“Він усіляко допомагав окупантам: чергував з ними на блокпостах та супроводжував автомобільні колони російських військовослужбовців. Крім того, він разом з окупантами їздив до своїх колишніх колег та учасників АТО для проведення «перевиховання» через їх проукраїнську позицію.”, – розповіли у прокуратурі.

У середині квітня зрадник обійняв посаду «следователя» у псевдоправоохоронному органі. Після деокупації Вовчанська він втік, скоріш за все, до рф. Йому заочно було повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, судитимуть колишнього поліцйського, який під час російської окупації Вовчанська добровільно перейшов на бік ворога та був призначений рашистами  «начальником дільничних інспекторів».