На Харківщині уклали договір на ремонт дороги з підсанкційним підприємством

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

У Харківській області державне підприємство уклало договір вартістю 103 млн грн з ТОВ, на яке було накладено санкції. Приватники мали отримати гроші за ремонт дороги “Богодухів – Валки – Нова Водолага”.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, договір на ремонт дороги місцевого значення “Богодухів – Валки – Нова Водолага” було укладено за допомогою платформи публічних закупівель «Prozorro». Ремонт цєї дороги відбувається в рамках державної програми «Велике будівництво».

“Окружною прокуратурою встановлено, що державне підприємство уклало договір на виконання послуг з ремонту дороги з ТОВ, до якого в подальшому рішенням Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеним в дію Указом Президента України, застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Застосування вказаних санкцій призводить до порушення істотних умов договору, в тому числі неможливості своєчасного виконання умов договору, якісного надання послуг тощо.”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, встановлено, що постачання асфальтобетонної суміші для виконання послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги, надання послуг з випробувальної дорожньої лабораторії також здійснюють підприємства, на які рішенням РНБО також накладено санкції.

Прокуратура звернулася до Господарського суду Харківської області з вимогою розірвати цей договір. Судом відкрито провадження по справі, судовий розгляд триває.

Як повідомляв Харків Times, суд визнав недійсним договір вартістю 421 млн грн на закупівлю послуг з обслуговування та ремонту транспортної інфраструктури Харкова.