Суд визнав недійсним тендер Харківської міськради на 421 млн грн

Фото: Фокус

Суд визнав недійсним договір вартістю 421 млн грн на закупівлю послуг з обслуговування та ремонту транспортної інфраструктури Харкова.  Замовником послуг на сайті «Prozorro» виступив один з департаментів Харківської міськради.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що замовник неправильно обрав процедуру закупівлі та замість конкурентних торгів обрав переговорну процедуру. При такому підході інші учасники торгів не можуть подати свої пропозиції, що, унеможливлює подальше укладення договору на максимально вигідних умовах з найнижчими цінами.

“Водночас Департаментом укладено договір з комунальним підприємством, яке знаходиться в підпорядкуванні цього ж Департаменту, та обидва учасника закупівлі знаходяться під спільним контролем з боку Харківської міської ради. Отже, в розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» вони є пов’язаними особами, що є навпаки підставою для відхилення пропозиції учасника, а не визнання його переможцем.”, – пояснили в прокуратурі.

Господарський суд Харківської області погодився з доводами прокуратури та своїм рішенням від 13 грудня визнав недійсним договір вартістю 421 млн грн. Рішення суду поки не вступило в силу, оскільки триває строк на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, суд заарештував майно харківської фірми з російськими засновниками.