Поїзд святого Миколая привіз подарунки дітям Харківщини (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Тисячі маленьких мешканців Харківської області отримали подарунки від святого Миколая та подивилися святкові вистави. 22 грудня до нашого регіону завітав Поїзд святого Миколая.

Про це Харків Times повідомили у Харківські обласній військовій адміністрації.

Цей проект створено, щоб привітати дітей з деокупованих територій. Поїзд святого Миколая здійснить три святкових рейси – в Донецьку, Харківську область та на південь нашої країни – в Херсон та Миколаїв, повідомляє один з організаторів проекта, “Укрзалізниця”.

Поїзд міститиме «залізну резиденцію» святого Миколая, тому окрім подарунків привозить театралізоване дійство прямо у спеціально облаштованому вагоні.

На Харківщині святковий поїзд завітав до Ізюма, Балаклії та Занок.

Більше сотні дітей та їх батьків зібралися на залізничному вокзалі Ізюму. Святковий поїзд прибув до першої платформи, де аніматори влаштували розваги для всіх присутніх, а святий Миколай вручав подарунки малечі.

До повномасштабного вторгнення в Ізюмі мешкали близько 7000 дітей, зараз – 1800. Ті, хто пережив окупацію, повертаються до мирного життя та продовжують навчання, але дистанційно. Подарунки від святого Миколая стали дітям у нагоді.

«Це просто чудово! Святий Миколай подарував нам рюкзаки. В них по термосу, канцелярський папір, зошити, ручки», – поділилися сестри Софія та Вероніка Аліфірови.

Загалом поїзд святого Миколая привезе дітям на деокупованих територіях України близько 33 тис подарунків.

Як повідомляв Харків Times, 19 грудня, у День Св. Миколая, на  станції «Університет» Салтівської лінії Харківського  метрополітену відкрили головну ялинку Харкова.

З 20 грудня по 7 січня включно на станції метро “Універсітет” відбуватимуться різдвяні та новорічні вистави. Програму святкових заходів можна подивитися тут.