У Харківській області затримали бандитів, які під виглядом військових скоїли розбійний напад

Фото: Нацполіція Харківської області

Поліцейські викрили трьох бандитів, які у військовій формі зі зброєю скоїли розбійний напад на приватний будинок у селищі Кам’яна Яруга Чугуївського району Харківської області. Під загрозою пістолета вони примусили хазяїна віддати десятки тисяч гривень та доларів і золоті прикраси.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

За оперативною інформацією, бандити скоїли напад 21 листопада.

“Ввечері троє чоловіків у військовій формі з балаклавами на обличчях проникли до приватного домоволодіння, зв’язали 60-річного хазяїна, побили його і під загрозою пістолета забрали $10 тис, 71 тис гривень та золоті прикраси”, – розповіли в поліції.

Оперативники встановили, що напад скоїли 55-річний та 43-річний мешканці Чугуївського району та 51-річний житель Харківської області. Двом мешканцям Чугуївщини слідчі повідомили про підозру у скоєнні розбійного нападу (ч. 4 ст. 187 КК України). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Місцезнаходження третього учасника банди встановлюється.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних поліцейські виявили та вилучили зброю (попередньо – пістолети Flobert та Walther), набої, мобільні термінали, гроші, вироби (попередньо – з золота),  полімерні хомути, скотч, автомобіль.

Також працівники карного розшуку перевіряють трьох учасників групи на причетність до скоєння злочинів на території Харківської та інших областей України.

Як повідомляв Харків Timesу Харкові нейтралізували банду, яка вчиняла збройні «нальоти» на оселі громадян та «вибивали» з них гроші та інші цінні речі. Нападники залякували людей зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи.