Терехов закликав харків’ян підписати петицію про вигнання Росії з ООН

Харківський міський голова Ігор Терехов звернувся до харків’ян з проханням підписати петицію про вигнання російської федерації з Організації Об’єднаних Націй.

Про це Харків Times довідався зі звернення Ігоря терехова, яке він оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

“Це необхідно для Харкова! Це необхідно для України!!! Давайте зробимо добру справу – покладемо край незаконному перебуванню рф у складі ООН. Кожен із нас може взяти учать у вигнанні терористів з ООН і РадБезу! Право на вето – не може бути правом на вбивство!”, – написав Ігор Терехов.

Він також закликва приєднатися до цієї ініціативи усіх мерів нашої країни та усі міст-партнерів Харкова.

Підписати петицію “Геть рф з ООН” можна тут.

У петиції підкреслюється, що росія нелегітимно посідає своє місце і в ООН, і серед постійних членів Ради Безпеки.

“За нинішнім статусом в ООН Росія не є ані частиною Ради Безпеки, ані членом ООН, адже не пройшла процедуру вступу до ООН згідно зі статтею 4 Статуту ООН. У цьому Статуті ООН йдеться, що Радянський Союз ще існує, а Росія взагалі не згадується, – наголошують автори петиції.

На їхню думку, позбавлення росії права вето в Раді безпеки ООН відновить мир і порядок у міжнародному товаристві.

Довідково:

Петицію створила українська ініціативна група “Громадський хаб”. Станом на сьогодні, 11 січня, петицію підписали понад 256 тисяч осіб.

1 грудня Верховна Рада схвалила звернення до ООН щодо виключення з організації росії. У постанові йдеться про визнання російського режиму терористичним, нелегітимність перебування російської федерації в ООН і реформування організації.

Американські законодавці, які очолюють незалежну урядову організацію з прав людини, представили резолюцію, яка закликає президента Джо Байдена вивести росію з Ради Безпеки ООН.

Як повідомляв Харків Times10 червня на сайті Президента Україну було зареєєстовано петицію з проханням посилити протиповітряну оборону Харкова та області. Після того, як звернення набрало необхідні для розгляду 25 тис підписів, Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному розглянути питання, порушене в петиції.