Слідчі виявили частини снарядів від РСЗВ “Смерч”, якими рашисти обстріляли Харків (фото)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Правоохоронці, які розслідують здійснений пізно ввечері 10 січня російськими окупантами удар по Харкову, вилучили частини касетних снарядів, ймовірно, від РСЗВ «Смерч».

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

У Київському районі міста внаслідок влучання ворожих боєприпасів сталася масштабна пожежа на складі піротехніки, яку було ліквідовано близько четвертої ранку.

“На місці події правоохоронці вилучили уламки касетного снаряду, попередньо, від РСЗВ «Смерч». Крім того, після обстрілу на території приватного домоволодіння у Салтівському районі м. Харкова знайдено, попередньо, маршовий двигун РСЗВ «Смерч», що потрапив у надвірну споруду. У приватному житловому будинку у Київському районі м. Харкова виявлено нерозірваний диск, пошкоджено стіни та стелі.”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, від одного зі снарядів загинув пес у приватній будівлі.

“На місцях двох вибухів знайдено хвостові частини РСЗВ «Смерч». Слідчі досі знаходять уламки від цих снарядів у великому радіусі від епіцентру вибухів – блок стабілізатора одного з них був знайдений біля метро Київська. Встановлено, що від одного зі снарядів загинув пес у приватній будівлі.”, – повідомів Сергій Болвінов.

За фактами російських обстрілів розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, 10 січня, близько 23:00, у Харкові було чутно три потужні вибухи – це російські окупанти обстріляли місто. Внаслідок обстрілу виникла пожежа площею понад 100 кв.м на складі піротехніки у Київському районі міста.