СБУ викрила мешканця Куп’янщини, який допомагав окупантам будувати укріплення

66-річний мешканець Куп’янського району Харківської області, який добровільно перейшов на бік окупантів і всіляко допомагав їм, затриманий і перебуває під вартою в очікуванні суду.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За його словами, до широкомасштабної війни рф проти України затриманий обіймав посаду начальника служби безпеки однієї з фірм, що видобуває корисні копалини.

“На початку збройної агресії зловмисник добровільно надав російсько-окупаційним військам територію підприємства, склади і ангари для розміщення військової техніки, боєприпасів та особового складу збройних формувань держави-агресора.”, – розповів Владислав Абдула.

Але цього зраднику виявилося мало – він ще також також віддав ворогу належні фірмі автівки та навантажувач, які попередньо перегнав з території підприємства до себе додому.

Слідчі встановили, що ця техніка використовувалася рашистами для перевезення будівельних матеріалів та зведення фортифікаційних споруд проти Збройних Сил України.

Відносно цього посібника рашистів відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 170 000 грн) або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв  Харків Times, співробітники СБУ затримали мешканця Куп’янська, який за власною ініціативою допомагав окупантам вивозити українське зерно в росію. А після звільнення міста переховувся.