Чиновницю окупаційної адміністрації Куп’янська судитимуть за колабораціонізм

Фото: Харківська обласна прокуратура.

Мешканку Куп’янська, яка добровільна співпрацювала з ворогом і зайняла посаду в окупаційній адміністрації, судитимуть за колабораціонізм. Позбавлення волі за скоєний злочин жінці не загрожує.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківської обласної прокуратури.

За інформацією слідства, у червні цього року 35-річна мешканака Куп’янська добровільно вступила до лав окупаційної адміністрації, де її призначили «и.о. специалиста отдела документационного обеспечения».

“На псевдопосаді колаборантка виконувала вказівки окупантів, а саме збирала та зшивала робочу документацію для її подальшого архівного збереження.”, – розповіли в прокуратурі.

Жінку судимить а фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Справу розглядатимуть у Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ затримали ще одну чиновницю Куп’янської міської ради, яка добровільно співпрацювала з рашистами, а після деокупації міста намагалася переховуватися.