У «Харківобленерго» розробили сервіс повідомлень про планові та аварійні відключення

Графік відключення світла Харків
Ілюстративне фото

“Харківобленерго” пропонує споживачам отримувати інформацію про планові та аварійні відключення світла за допомогою електронного сервісу.

Про це Харків Times довідався з повідомлення АТ «Харківобленерго».

Сервіс знаходиться на сайті компанії, у місці, де раніше публікували графіки погодинних відключень на тиждень. Схоже, в компанії вирішили відмовитися від загальних графиків, зосередившись на індивідуальному спілкуванні з клієнтами.

Як саме працюватиме сервіс, поки ще не можна сказати достеменно. Припускаємо, що він почне працювати з понеділка, 5 грудня, коли почнуть діяти нові графики планових відключень.

Щоб отримувати інформацію про знеструмлення планове чи аварійне, необхідно зареєструватись у сервісі. Це займе максимум 3-4 хвилини.

Користувачу необхідно заповнити чотири рядки: вказати номер особового рахунку, номер свого мобільного телефону та електронної пошти.

Також слід обрати канал, яким буде надходити інформація:

–  особистий кабінет АТ “Харківобленерго”;

– Telegram;

–  Viber;

– мобільний додаток;

– електронна пошта.

Після заполнення чотирьох рядків слід поставити галочку біля віконця з написом “Я не робот”. Після цього слід «Харківобленерго» надсилає код, який треба вставити у нове віконце. Все – реєстрацію завершено.

Тепер чекаємо інформацію від енергетиків про відключення, яка надходитиме на обраний споживачем канал. Ми обрали Telegram.

Нагадаємо, графіки планових відключень вводилися у Харкові та області з понеділка, 31 жовтня. Графік передбачав 12 черг відключення тривалістю по 3 години кожна від 7:00 до 22:00. Зранку в цей день  близько 8:15 російські окупанти вдарили ракетами по Харкову. Через обстріл у місті зникла електрика, зупинився метрополітен і наземний електротранспорт.

Після цього рашисти здійснили ще декілька ракетних атак по енергетичній інфраструктурі України. Внаслідок удару окупантів 23 листопада в Україні стався стався блек аут, автоматично відключилися всі АЕС, які генерують понад 50% електрики.

Як повідомляв Харків Times, з 1 грудня, дізнатися про свою чергу планового відключення електрики харків’яни можуть, заповнивши спеціальну форму на сайті АТ «Харківобленерго».