В Ізюмі почали збирати ДНК-матеріал для упізнання безіменних жертв (фото)

Фото: Харківська обласна прокуратура

Вчора, 2 листопада, в Ізюмі на Харківщині розпочала роботу мобільна лабораторія для відбору ДНК-матеріалів у осіб, чиї родичі зникли безвісти або поховані на території району. Лабораторію передав Україні уряд Франції.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Наголошуємо, що відібрання ДНК-матеріалів надасть можливість ідентифікувати загиблу особу на будь-якій частині території України, відповідно до даних, внесених до Єдиної державної бази ДНК. Спільними зусиллями ми зможемо ідентифікувати загиблих від рук російської армії», – йдеться у повідомленні.

У перший день біологічні матеріали здали 16 людей.

На місці працюють експерти Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса», прокурори Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та слідчі Слідчого управління Нацполіції Харківській області.

Здати біологічні матеріали можна у мобільній лабораторії 4 листопада (п‘ятниця) з 9:00 до 15:00 за адресою: м. Ізюм, проспект Незалежності, 46-А (магазин «Будмаг» біля приміщення місцевої поліції).

Як повідомляв Харків Times, із 7 вересня по 7 жовтня на деокупованих територіях Харківської області виявлено 530 тіл цивільних осіб. Правоохоронці встановили, що всі ці люди загинули в період тимчасової окупації і внаслідок злочинних дій окупантів. Серед загиблих 225 жінок, 257 чоловіків та 19 дітей. Частина все ще залишається «невідомими». Після 7 жовтня на Харківщині вже пройшло кілька нових ексгумацій масових поховань.