Очолив колону окупантів – піде під суд екс-поліцейський з Чкаловського

Слідчі завершили розслідування та передали на розгляд суду справу про державну зраду, у якій звинувачують колишнього поліцейського з селища Чкаловське Чугуївського району Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, зрадник добровільно почав співпрацювати з ворогом ще в березні 2022 року. Він погодився на пропозицію окупантів і зайняв посаду у створеній ними, незаконній “народній міліції”. Ворожий посіпака отримав від своїх господарів вогнепальну зброю та автівку, розмальовану літерами «Z».

Зрадник навіть намагався «сформувати» колектив, агітуючи своїх колишніх колег до співпраці з ворогом.

“Також обвинувачений очолював автомобільну колону російських військових, у якій вони їздили за адресами мисливців та учасників АТО. У мисливців вони відбирали зброю, а учасників АТО змушували їхати на «перевірку». У ветерана АТО експоліціянт спільно з представниками країни-агресора забрав мікроавтобус на потреби російської армії.”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, зрадник показав російським військовим місця для найкращого тактичного і стратегічного розташування ворожої артилерії та іншої техніки з метою недопущення наступу українських військових. І навіть чергував з російськими військовими та бойовиками «ДНР» та «ЛНР», а у вільні дні привозив на блокпости та передавав окупантам продукти харчування, воду та цигарки.

Представники країни-агресора оцінили «старанність» цього негідника та призначили його у липні «начальником відділу карного розшуку» у псевдооправоохороному органі окупантів в смт Шевченкове Куп’янського району. «Очільник» контролював діяльність відділу, затримував місцевих мешканців та особисто допитував їх. І так само продовжив чергувати на блокпостах.

Експравоохоронця судитимуть заочно за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Справу розглядатимуть у Київському районному суду м. Полтави.

Як повідомляв Харків Times, голові Чкаловської ОТГ та його односельцю повідомили про підозру у колабораціонізмі.