Двічі розстріляна, тричі похована: у Новому Бурлуці на Харківщині ексгумували тіло вбитої рашистами 10-річної дівчинки

Фото: Суспільне Харків

У селі Новий Бурлук Чугуївського району Харківської області сьогодні, 21 жовтня було ексгумоване тіло десятирічної дівчинки, вбитої рашистами ще 25 лютого, на другий день російського вторгнення.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як повідомило Суспільне, маленьку Катю батьки вивезли в село до бабусі й дідуся з Північної Салтівки. Але й село обстрілювали та родина вирішила все ж таки виїхати. Дорогою вони зустріли російський танк – він обстріляв автівку вперше та поранив дівчинку. А вдруге машину обстріляли трохи згодом, коли рідні намагалися дістатися лікарні з пораненою дитиною на руках – російські кулі поранили й бабусю, й дідуся, а Катю – вбили, поціливши у голову.

Спочатку дівчинку поховали просто у садку біля будинку, потім перепоховали на сільському кладовищі. Тепер – після експертизи – ховатимуть втретє. З тим же рожевим рюкзачком, із тими ж плюшевими єдинорогом та каченям на могилі. Десятирічну дитину, яка в своєму коротенькому житті встигла налякатися від обстрілів та загинути мученицькою смертю.

Вона любила єдинорогів та размальовувала камінці. А тепер за фактом її загибелі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством).

Як повідомляв Харків Times, на деокупованих територіях Харківської області правоохоронці щодня виявляють тіла людей, загиблих під час окупації. Лише за один день 19 жовтня  було знайдено 15 загиблих. За словами керівника Нацполіції Харківщини Володимира Тимошка, станом на 20 жовтня правоохоронці виявили 735 тіл, з них 572 цивільних: 236 жінок, 286 чоловіків, 20 дітей.

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю DW Akademie, ГО “Львівський медіафорум”, Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.