Чугуїв та Вовчанськ готові до опалювального сезону, Куп’янськ та Ізюм – під питанням

Фото: nikcenter.org

Станом на 19 жовтня у Харківській області включили опалення у лікарнях та соціальних закладах.  Однак регіон чекає важкий опалювальний сезон.

Про це Харків Times  довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“У Харкові вже подано тепло в лікарні та інші соціальні об’єкти. Коли середньодобова температура буде нижче +8, подамо тепло до житлових будинків Харкова.
Також все готово готова до подачі тепла в Чугуєві та Вовчанську. В Чугуєві опалюємо районну лікарню, розраховуємо, що Чугуїв буде забезпечено теплопостачанням на 100%. “, – розповів очільник області.

За його словами, у Вовчанську відновлено газопостачання, готові до роботи усі котельні, які за відсутності газу працюватимуть на альтернативному паливі.

Поки ще невідомо, чи вдастся розпочати опалювальний сезон у Куп’янську та Ізюмі.

“Ситуація з опаленням в цих містах складна, окупанти викрали велику кількість обладнання для котелень, зруйнували інфраструктуру”, – розповів Олег Синєгубов.

В регіоні працюють над тим, щоб зменшити шкоду для енерго- та теплогенеруючих підприємтсв через нові удари окупантів.

“Вживаємо заходів, щоб захистити підстанції та трансформатори. Напрацьована аварійна схема на випадок відключення окремих котелень. Закупили усе необхідне на випадок аварій для тимчасових обігрівів”, – розповів очільник області.

Як повідомляв Харків Times, за розпорядженням голови Харківської ОВА Олега Синєгубова опалювальний сезон 2022-2023 р.р. в області розпочнеться, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8°C та нижче.

15 жовтня у Харкові розпочався опалювальний сезон – тепло отримали медичні заклади міста.