У Харкові почали включати опалення

Фото: Главком

Сьогодні, 15 жовтня, у Харкові розпочався опалювальний сезон – тепло отримали медичні заклади міста.

Про це Харків Times повідомили у Харківській місьраді з посиланням на коментар мера міста Ігоря Терехова в ефірі національного телемарафону.

“Я вдячний нашим комунальним підприємствам «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал» за те, що дуже ретельно підготувалися до опалювального сезону. Ми переклали майже 200 км магістральних трубопроводів, підготували котельні. Цей опалювальний сезон буде дуже складним, і це не залежить, на жаль, від нас. Російський агресор цілеспрямовано розбиває інфраструктуру. Ми робитимемо все можливе і часом неможливе, щоб його пройти, щоб у людей у ​​будинках було тепло.”, – повідомив Ігор Терехов.

За його словами, у Харкова достатньо газу, що пройти опалювальний сезон 2022-2023 р.р.

“У нас є газ, необхідні обсяги закуплені”, – наголосив Ігор Терехов.

Очільник міста не назвав дату, коли тепло почнуть подавати в житлові будинки. Раніше він казав, що місто готово до старту опалювального сезону, але, якщо дозволять погодні умови, тепло в будинки харків’ян пустять трохи пізніше.

Як повідомляв Харків Times, за розпорядженням голови Харківської ОВА Олега Синєгубова опалювальний сезон 2022-2023 р.р. в області розпочнеться, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8°C та нижче.