Синєгубов повідомив, за яких умов розпочнеться опалювальний сезон у Харківській області

Фото: tribuna.com.ua

Опалювальний сезон 2022-2023 р.р. у Харківській області розпочнеться з урахуванням погодних умов.

Про це Харків Times  довідався з розпорядження голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Рекомендуємо органам місцевого самоврядування: прийняти рішення про початок опалювального періоду 2022/23 року з урахуванням кліматичних умов… не пізніше ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8°C та нижче”, — йдеться увдокументі .

Першочергово опалення мають ввімкнути у закладах охорони здоров’я та закладах системи соціального захисту населення, де постійно перебувають люди.

“Забезпечити опалення закладів соціальної сфери, де розміщуються внутрішньо-переміщені особи”, — йдеться у тексті розпорядження.

Точної дати початку опалювального сезону в області поки ще немає.

За даними сайту Синоптик, сьогодні вночі, 15 жовтня у Харкові стовпчик термометра опускався до -1°, вдень повітря прогріється до +10°. Схожа синоптична картина чекатиме нас і у неділю, 16-го жовтня.

А вже з понеділка, 17-го, за інформацією синоптика Наталки Діденко, в Україні потеплішає – стовпчик термометра підніматиметься до +17°. На жаль, бабине літо, буде дуже коротким – і вже з середини наступного тижня візьме верх осінь.

Як повідомляв Харків Times, Харківській міський голова Ігор Терехов повідомив, що місто готово до старту опалювального сезону, але, якщо дозволять погодні умови, тепло в будинки харків’ян пустять трохи пізніше.