У Харкові за заперечення суверенітету України і підтримку агресії рф судитимуть двох чоловіків та жінку

Харківські слідчі направили до суду обвинувальні акти відносно трьох прихільників “руzzкого міру”. Двох з них звинувачують у колабораціонізмі (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Ще одного – у виправдовуванні збройної агресії рф проти України (1 ст. 436-2 КК).

Про це Харків Times повідомлили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, 39-річний мешканець м. Південне Харківського району переконував своїх знайомих у правомірності поширення суверенітету рф на території нашої держави.

“Переконання в тому, що «Україна має неодмінно приєднатись до рф», чоловік також озвучив правоохоронцям, які приїхали на виклик до нього. Втім, мрії колаборанта так і залишаться нездійсненними, натомість він зустрівся із Законом. Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно нього за ч. 1 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність)”, – розповіли в прокуратурі.

Чекає судового судового розгляду мешканка Харкова, яка поділяє погляди кремлівського недофюрера щодо України.

“Встановлено, що жінка, знаходячись в публічному місці, неодноразово заводила розмови з оточуючими про «неправомірність існування України». Проросійськи налаштована харків’янка закликала підтримувати збройну агресію рф проти нашої держави і висловлювалась на підтримку дій країни-агресора.”, – розповіли в прокуратурі.

ЇЇ також судитимуть за колабораціонізм.

Прихільником “спецоперації” виявився 59-річний чоловік. За інформацією слідства, у травні і серпні 2022 року, знаходячись в публічних місцях він розказував, що росія мала право вторгнутися в Україну. Шанувальник політики кремля виправдовував дії загарбників, схвально висловлювався на їхню адресу, а тепер має можливість озвучити те ж саме в суді.

Цікаво, чи наважиться повторити це в суді, оскільки виправдовування, визнання правомірною, заперечення російської агресії проти України є злочином (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Як повідомляв Харків Times СБУ затримала жінку, яка щосили наближала «руzzкий мір» до Харкова.