Блекаут в частині районів Харкова тривав від 3 до 5 годин

Графік відключення світла Харків
Ілюстративне фото

Сьогодні, 17 жовтня, близько 10-ої ранку було знеструмлено деякі райони Харкова, зокрема, центр міста. Через відсутність електрики зупинив роботу Харківський метрополітен і частково – наземний електротранспорт.

Про це повідомляє Харків Times з місця подій.

В “Харківобленерго” повідомили, що без електрики залишилася не тільки частина Харкова, а і області.

“Через спрацювання захисної автоматики частково знеструмлено споживачів деяких районів м. Харкова та Харківської області. Енергетики працюють над відновленням електропостачання”, – розповіли в компанії.

На відміну від попереднього блекауту, що стався тиждень тому, 10 жовтня, у переважній більшості знеструмлених районів водопостачання не припинялося. Зв’язок у місті сьогодні працював здебільшого безперебійно.

Повернення світла сьогодні відбувалося поетапно. Одні з перших отримали електрику мешканці центральних районів. Це сталося приблизно о 13:00. І протягом двох наступних годин електропостачання було відновлено у віддаленних районах.

Так само, поетапно відновив роботу міський електротранспорт. За інформацією КП “Харківський метрополітен”, приблизно о пів на першу у підземці знов почали курсувати поїзди за вийнятком ділянки від станції «Академіка Барабашова» до станції «Героїв праці» на Салтівській лінії метрополітену. На цій ділянці роботу було відновлено у повному обсязі приблизно о 13:30.

Як повідомляв Харків Times, 10 жовтня  рашисти завдали по Харкову дев’ять ракетних ударів, але частину з тих ракет С-300, що летіли на місто, збила наша ППО. Загалом по Україні російські покидьки випустили більше 70 ракет, які забрали життя 11 наших співвітчизників. Рашисти били по енергетичній інфраструктурі, у Харкові та інших регіонах України зникало світло та водопостачання.