Звірства росіян в Ізюмі допоможуть розслідувати французькі фахівці

Фото: МЗС Франції/Twitter

Франція відправила до України слідчих для допомоги в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних військовослужбовцями рф в місті Ізюм Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення МЗС Франції в Twitter.

“Слідчі Національної жандармерії щойно прибули в Україну. Міністр закордонних справ Катрін Колонна представила їх генеральному прокурору Андрію Костіну. 28 вересня вони будуть розгорнуті в Ізюмському районі”, – йдеться у повідомленні МЗС Франції.

В Офісі генерального прокурора України уточнили, що разом з україніцями документувати воєнні злочини росіян у Харківській області будуть французькі криміналісти, фахівці з балістики, генетики та судово-медичної експертизи.

Також у Франції розглядають можливість надання українській стороні ще однієї мобільної лабораторії.

“Лабораторія, яку Франція передала Україні раніше, наразі успішно використовується українськими фахівцями в ході фіксації воєнних злочинів на деокупованих територіях Харківської області.”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

 

 

Як повідомляв Харків Times, на звільнених територіях Харківської області правоохоронці виявили 10 катівень, де російські військові знущалися над українцями. Шість з них знаходилися в Ізюмі.

З 16 по 23 вересня з місця масового поховань в Ізюмі було ексгумовано  447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ. У померлих виявили тілесні ушкодженя у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що на деокупованих територіх області виявлено ще три місця масового поховань.