Біля Питомника ЗСУ змусили тікати окупантів

Фото: armyinform.com.ua

Російські окупанти здійснили чергову невдалу спробу пробити українську оборону на Харківському напрямку, біля селища Питомник. Отримавши жорстку відсіч від Захисників України, загарбники на великій швидкості відступили.

Про це Харків Times дізнався з вечірнього зведення генерального штабу ЗСУ від 13 серпня.

“Противник намагався покращити тактичне положення в районі населеного пункту Питомник. Наші воїни гідно зустріли окупантів – завдали втрат та змусили тікати”, – розповіли в Генштабі.

За інформацією ГШ, сьогодні, 13 серпня, окупанти гатили по цивільним об’єктам у Харкові та 11 населенних пунктів області. Під ворожий вогонь потрапили: Уди, Прудянка, Руська Лозова, Черкаські та Руські Тишки, Петрівка, Старий Салтів, Іванівка, Гусарівка, Леб’яже та Коробочкине.

Крім цього ворог наніс авіаудари біля Старого Салтова, Гусарівки та Мосьпанового.

Традиційні обстріли ворог поєднував з розвідувальною діяльністю. За данними українських військових, на Харківському напрямку противник підтримує високу інтенсивність ведення розвідки БпЛА.

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню біля Вірнопілля, Богородичного, Великої Комишувахи, Довгенького, Краснопілля, Долини та Дібрівного. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Залиман. Неподалік Нової Дмитрівки та Долини намагався прорвати оборону українських військ, успіху не мав, відійшов.

Як повідомляв  Харків Times, захисники України взяли під контроль два села на Ізюмському напрямку.