ЗСУ взяли під контроль два села на Ізюмському напрямку (відео)

Фото: Міноборони України

Збройні сили України просунулися в глибину оборони противника на Ізюмському напрямку у Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з брифінгу 4 серпня заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова.

“Протягом тижня наші війська покращили тактичне положення та посунулися в глибину оборони противника в районах населених пунктів Мазанівка, Бражківка, Сулигівка, Дмитрівка. Звільнили два населених пункти: Мазанівка (Донецька область) та Дмитрівка (Харківська область)”, — сказав Громов.

93 бригада Холодний Яр просунулася вперед за Дібрівне в Ізюмському районі. Про це Харків Times дізнався з відео, яке сьогодні, 4 серпня, оприлюднили холодноярці.

Будівель у звільненому Дібрівному майже не залишилося, а територія села щільно замінована.

“Окупанти мінували через те, що сильно боялися. Вони навіть шляхи підходів до себе мінували. Коли тут стояли”, – розповів офіцер 93-ої бригади Олександр.

За його словами, загарбників з села видавили.

“Їм вже не залишилося підвозу ніякого, то есть нарушена вся логістика. І створіння, які там були, поняли, що їм перекрили кіслород, що їм немає чим підвезти ту же провізію, боєприпаси. Евакуація поранених теж ускладнилася. І вони героїчно відступили”, – розповів захисник України.

В Дібрівному, за його приблизними підрахунками, стояло щонайменше дві роти окупантів і багато техніки: два-три десятки танків, БМП в тій же кількості.

Відрізані від постачання, окупанти тікали, кидаючи техніку. Однак перед відступом вони встигли замінувати деякі свої машини.

Водночас ворог намагався прорвати оборону українських військ біля Гусарівки, про це йдеться у вечірньому звіті Генштабу ЗСУ. За інформацією військових, станом на 18:00 4 серпня бойові дії біля Гусарівки тривали.

Ворог також здійснив чергову спробу наступу на Слов’янськ.

“Спроби наступу ворога в районах Долини та Богородичного, завдяки умілим діям наших військових, завершились крахом та втечею”, – розповіли у Генштабі.

Як повідомляв Харків Times, захисники України вибили російських окупантів з села в Ізюмському районі.