На Маковій від ракетного удару окупантів постраждали троє людей в Зміївській громаді (фото)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

У ніч на 14 серпня Харків рашисти не чіпали, а по області близько першої ночі нанесли ракетний удар з території рф. Внаслідок ворожої атаки постраждали троє мирних мешканців в Зміївській громаді.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Харків окупанти обстріляли ввечері, 13 серпня, напередодні церковного свято на честь семи старозавітних мучеників Маккавеїв, яке в народі називають Маковій або медовий Спас.

“13 серпня після 18:00 окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру запалювальними боєприпасами в Київському районі. Горіли дахи господарчих споруд. Постраждалих немає”, – розповів очільник області.

Внаслідок нічної ракетної атаки окупантів по Зміївській громаді постраждали 27-річний чоловік та 38-річна і 74-річня жінки. Медики оцінюють стан постраждалих як легкий.

Також від ракетного удару було пошкоджено навколишні будинки, авто. Одна з ракет влучила на території об’єкту критичної інфраструктури.

На місці обстрілу утворилася вирва розмірами глибиною чотири метри, розповів начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

“Пошкоджено вікна, балкони, 18 автомобілів”, – розповів Сергій Болвінов.

На місці рашистських обстрілів працюють слідчо-оперативні групи, документують всі обставини чергового злочину росіян та збирають речові докази. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 12-13 серпня внаслідок російських обстрілів у Харківській області медики госпіталізували трьох постраждалих внаслідок російських обстрілів. Серед поранених – 13-річний хлопець.